Spine Center
Göteborg

Efter operation

Svar:

Olika typer av känselrubbningar kan ibland ses efter operation, likaså ökad smärta i perioder. Detta kan bero på ökad muskelspänning efter rehabiliteringen. Så länge du har normal muskelfunktion utan förlamningssymptom, och inga svårigheter att kasta vatten eller att ha avföring, är det sannolikt ingen fara.

Svar:

Ring på kontorstid till Spine Centers mottagning och lämna besked till sekreteraren.

Svar:

I samband med din utskrivning dikteras ibland sjukskrivningen in på band. Den skrivs därefter ut och kommer normalt inom 1 vecka efter att du skrevs ut från avdelningen.
 

Svar:

Det är väldigt svårt att göra sådana bedömningar över telefon. Bäst är om du kan gå till din distriktssköterska och förevisa såret. Bor du i närheten av Spine Center kan du komma hit på kontorstid och visa upp det om du undrar något. Ring bara före så vi vet att du kommer.
 

Svar:

Små fläckar, under en femkrona i storlek, gör inget. Om däremot hela förbandet är genomblodigt bör du gå till distriktssköterskan för att byta.

Svar:

Hur länge man har ont efter operationen är individuellt. Pga detta är det viktigt att inte jämföra sig med andra som genomgått samma operation i ryggen.